De oerknal van Platform Y

Ymere wil een brug slaan tussen jonge huurders. 

Samenwerking en verbinding met jonge huurders vindt Ymere erg belangrijk. Om deze samenwerking vorm te geven is Platform Y opgericht.

Oorsprong Platform Y

In 2018 is een onderzoek uitgevoerd door Maikel Huijsman, medewerker van Ymere. Hieruit is gebleken dat wooncorporaties minder contact hebben met hun huurders dan met de vorige generaties. Over het algemeen hebben wooncorporaties contact met oudere generaties die ook samenwerkingsverbanden hebben met overkoepelende huurdersorganisaties. Jongeren zijn ondervertegenwoordigd. Volgens de Woonbond is dit zelfs een landelijke trend.
Daarnaast verjongen de huidige participatieorganisaties niet. Zonder nieuwe jongere leden is de toekomst van huurdersorganisaties onzeker. Oudere generaties beslissen en adviseren corporaties nu over huisvesting van jongere generaties, maar de behoeften van onze generatie is anders dan die van de huidige vertegenwoordigers. Dit kan dus niet de bedoeling zijn!

Platform Y

Wij hebben onze eigen opvattingen en ideeën over onze wooncarrière. Wij willen vooruitgang die zichtbaar is voor ons. We willen geen saaie bijeenkomsten maar leuke themaborrels. Op deze manier willen wij de verbindende factor zijn voor alle jonge huurders van Ymere. “Platform Y” is voor en door jonge huurders en heeft een plek naast de reeds bestaande huurdersvertegenwoordigingsstructuur. Wij zijn er, wij bestaan, wij beslissen mee!

 

Deel dit bericht via:

Ymere

Onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en bijeenkomsten?