Vervolg op de oerknal

Ymere wil een brug slaan tussen jonge huurders, zie de oerknal (link naar oerknal). In 2019 is Ymere dan ook met Platform Y gestart door het organiseren van themabijeenkomsten. zes keer per jaar, afwisselend in Studio K (Amsterdam- Oost) en Het Wilde Westen (Amsterdam Nieuw-West). Doel van de themabijeenkomsten is om aan de hand van een specifiek thema, kennis en ervaring uit te wisselen, nieuwe ideeën te verzamelen, contacten op te doen met en tussen nieuwe jongeren en mensen die bij Ymere werken. 

Circa 60 jongeren praatten mee over de problematiek rondom jongerenhuisvesting en de zorgen die ze hebben om na een
jongerencontract (tijdelijk contract van 5 jaar) weer op straat te komen staan. Ymere heeft aan de hand van diverse themasprekers een top 10 samengesteld van mogelijkheden om toch aan een huis te komen of door te stromen. De themabijeenkomsten worden altijd afgesloten met een kleine borrel.

In 2019 zijn naast doorstroming een thema-bijeenkomsten georganiseerd over duurzaamheid,
servicekosten en woon- en leeftrends. Vanaf de (tot dan toe jaarlijkse) barbecue, juli 2019, is gestart met het zoeken en vinden van jongeren die het eerste bestuur van Platform Y willen gaan vormen. En dat bestuur, dat zijn wij (link naar onderdeel bestuur).

Deel dit bericht via:

Francis de Bock

Onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en bijeenkomsten?